Baranja

Ribolov,recepti,primama,ulovi,sve o riboovu i nacinu ulova

HTML Online Editor Sample


  Recept za Fiš Paprikaš na moj nacin

  Share
  avatar
  vojna
  Vip
  Vip

  Broj postova : 11
  Join date : 14.01.2012
  Age : 41
  Lokacija : bilje

  Recept za Fiš Paprikaš na moj nacin

  Postaj  vojna on pon sij 16, 2012 9:43 pm  fiš paprikaš prema baranjskoj recepturi

  Za početak, ako niste ribič, trebate otići u kupovinu ribe i na tržnicu po luk, crvenu papriku, kuhanu rajčicu i naravno dobro bijelo vino. Kada ste obavili kupnju pripremite kotlić i krenite u kulinarsku avanturu.

  Dakle treba nam barem tri vrste riječne ribe (šaran, som i štuka, može i meso kečige ako nađete). Ukupno vrijeme koje vam je potrebno za kuhanje je oko četrdeset + minuta, a pred kraj možete i provjeriti ribu da li je dovoljno kuhana (ne smije se raspadati u kotliću).

  Ostali sastojci su: voda (mjera je ta da voda treba prekriti ribu u kotliću), pet glavica crvenog luka, mljevena slatka paprika, mljevena ljuta paprika, jedna suha ljuta paprika, dva deci domaće kuhane rajčice, sol, biber u zrnu (opcija) i jedan deci bijelog baranjskog vina.

  Priprema sastojaka je slijedeća: riba se očisti, opere, rasiječe, polegne u kotlić te prelije vodom. Doda se sitno isjeckani crveni luk (može se i sitno samljeti), a možete i na samom početku kuhanja dodati nešto bibera u zrnu.

  Kuha se na laganoj vatri.
  Kad voda provrije dodaju se mljevena slatka paprika, mljevena ljuta paprika, sol, suha ljuta paprika (papriku možete malo rasjeći ali ne gnječiti) i domaća kuhana rajčica.
  Poslije dodavanja svih potrebnih sastojaka fiš treba kuhati još dvadesetak minuta, a desetak minuta prije skidanja s vatre dodati bijelo baranjsko vino.
  Bitno je da se fiš nikada ne miješa da se riba ne bi raspala, nego se kotlić lagano ljulja nad vatrom.
  Servira se iz kotlića uz domaće rezance (tjesteninu) i bijeli (domaći) kruh a za popiti se nudi bijelo baranjsko vino.

  Klasični recept za fiš ne postoji jer svaki kuhar može imati neku svoju malu tajnu koju je stekao dugogodišnjim pripremanjem toga vrhunskog kulinarskog specijaliteta.[center]

  seceranac
  Vip
  Vip

  Broj postova : 2
  Join date : 20.01.2012

  Jedan od nacina (koji ja koristim)

  Postaj  seceranac on sri sij 25, 2012 1:26 pm

  je da saranske glave i repove kuvam dugo na laganoj vatri, po mogucnosti i dan ranije sa dodatkom zacina po volji, pa onda to sve procedim i ostavim da se ohladi. U takvoj corbi onda kuham fish paprikas vrlo slicno gore opisanom.

   Sada je: pon sij 21, 2019 3:47 pm.